Un premi científic espanyol es converteix en una encesa defensa dels presos polítics

M Lewenstein

El físic polonès, Maciej Lewenstein, ha aprofitat el premi que li ha concedit la Reial Societat Espanyola de Física per fer una encesa defensa dels presos polítics i dels valors de l’escola catalana.

Ho ha fet en el discurs d’agraïment per rebre la medalla que li ha concedit aquest any l’entitat espanyola, i que ha difós Marius Serra.

Lewenstein és un físic teòric polonès, actualment professor ICREA a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) a Castelldefels.

En el seu discurs, que ha difós l’escriptor Màrius Serra, Lewenstein  després de donar les gràcies als seus “extraordinaris professors”  i de recordar ciència es basa  en compartir coneixement i idees entre gent molt diversa però sempre amb respecte i reconeixement els uns amb els altres”, Lewenstein ha agraït “l’excel·lent sistema escolar de Catalunya, en el quan els meus fills s’eduquen des de que vam arribar aquí”, afegeix. “En molts països, també el meu propi país, Polònia, els polítics intenten sovint influir en el sistema escolar, proposant com ha d’ensenyar-se la història, les ciències socials, els idiomes, l’art o altres matèries” ha dit, però “Catalunya és una rara excepció, on una formació acadèmica rigorosa ve acompanyada per valors humans molt importants per a mi: diversitat, esperit crític, tolerància, llibertat, respecta cap als altres, pau i democràcia”, conclou.

Finalment, en  referència als presos polítics, ha volgut dedicar el premi a “totes aquelles persones, que rebutjant la violència,  estan ara a la presó per les seves idees polítiques”. “No estáis solos, no esteu sols”, ha conclòs.

Discurs ML

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s